Нова атака на Amazon в здравния сектор - технологичният гигант пусна

...
Нова атака на Amazon в здравния сектор - технологичният гигант пусна
Коментари Харесай

Amazon пуска платформа за съхраняване на здравни данни в облака

Нова офанзива на Amazon в здравния бранш - технологичният колос пусна платформа за запазване на здравни данни в облака. Името на услугата е Amazon HealthLake и задачата й е да се трансформира в вместилище за данни както за здравни компании, по този начин и за държавни здравни системи. Платформата разпознава всяка клинична информация, отбелязва я и я индексира, тъй че да може да се търси по-лесно, в сравнение с в актуалните системи за огромни данни, информира . 

" Организации като здравни системи, фармацевтични компании, клинични откриватели, здравни застрахователи и други могат да употребяват Amazon HealthLake , с цел да оказват помощ за разкриване на трендове и аномалии в здравните данни, с цел да могат да вършат доста по-точни прогнози за прогресирането на болестта, ефикасността на клиничните изпитвания, точността на застрахователните награди и доста други приложения ", изяснява софтуерната компания.

Системата се употребява от компании като 3M (един от най-големите производители на здравни продукти като маски) или фармацевтични компании като AstraZeneca, Bristol Myers Squibb или Pfizer. Тези компании могат да се възползват от системата за клинични изпитвания на техните медикаменти, където разполагат с огромно количество клинични данни (анонимизирани, бел. ред.), които би трябвало да обработят, с цел да усъвършенстват своите проучвания.

Този план не е първият, който американската компания започва в санитарната област. Най-новият беше оповестен преди няколко седмици: Amazon Pharmacy . Тази платформа разрешава в Съединените щати да отпускат медикаменти с рецепта на пациенти.

Друг от плановете на Amazon в региона на опазването на здравето беше разгласен през 2019 година след сключване на контракт с държавното управление на Обединеното кралство. С устройството Alexa английските жители могат да питат за здравословните си проблеми (стига да не са сериозни) и то ще ги насочи по какъв начин да продължат по-нататък.

" Искаме да дадем опция на всеки пациент да поеме по-добър надзор върху опазването на здравето си и такава технология е превъзходен образец за това по какъв начин хората могат да получат благонадежден съвет от вкъщи си, намалявайки натиска върху лекарите и фармацевтите ни ", уверяват здравните чиновници на английското държавно управление да обяснят решението.

Месеци преди това Amazon стартира нахлуването си в здравноосигурителната промишленост посредством алианса си с JPMorgan и Berkshire Hathaway, наименуван Haven, лимитирано извънредно до служащите на тези компании. Amazon Care е името на продукта, който предлага за чиновниците виртуални здравни препоръки и медицински визити, само че има опция за персонална консултация посредством медицински експерт. Медицинският личен състав се наема посредством настрана юридическо лице Oasis Medical, което подсигурява, че Amazon няма да има данни за здравето на своите служащи. 

Източник:

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР